Firma cu Gold Account  Comunicat de presa SC Werner Seeger Qualitätsmanagement România SRLNumărul sistemelor certificate al managementul calităţii în România este în continuă creştere

OrganizaÅ£ia InternaÅ£ională de Standardizare (ISO) conduce anual un studiu cu privire la utilizarea sistemelor de management. Rezultatul surprinzător al studiului din 2011 publicat recent: România este alături de Italia ÅŸi China, Å£ara cu cea mai rapidă creÅŸtere a numărului certificării în managementul calităţii conform ISO 9001:2008. În timp ce în 1994 existau doar ÅŸase companii care au avut o certificare ISO 9001, obÅ£ineau în 2011 deja 19.405 companii ÅŸi instituÅ£ii o astfel de certificare. Comparativ cu anul trecut, numărul de certificate a crescut cu 19 %. La nivel mondial numărul de certificate a stagnat.

Potenţial de creştere la sisteme de management conform TS 16949

În ceea ce priveÅŸte ISO / TS 16949 – standardul calităţii în industria de automobile – există un potenÅ£ial de creÅŸtere ÅŸi mai mare în România. La sfârÅŸitul anului 2011 doar 217 companii deÅ£inau această certificare a calităţii, dintre care compania sibiană Flaro Prod care a fost consiliată pe drumul spre certificare de către Seeger Managementul Calităţii. La nivel mondial în 2011 47.512 întreprinderi aveau un sistem certificat al TS 16949 , 8 % mai mult decât anul anterior.

Studiul ISO arată că în România, dar ÅŸi în multe alte ţări, cererea pentru implementarea unui sistem al managementului calităţii cât ÅŸi certificarea acestuia rămâne mare. În ţările industrializate occidentale, cu toate acestea, numărul de certificate stagnează sau chiar scade uÅŸor.

 

De ce este nevoie de sistemele de managementul calităţii?

Ce anume cer sistemele de management menÅ£ionate mai sus? ISO 9001:2008 reglementează cerinÅ£ele minime valabile pentru sistemele de management al calităţii la nivel mondial. Certificarea acestui standard de calitate este condiÅ£ia pentru o companie de a fi inclusă în lanÅ£urile de furnizare la nivel mondial. Un management al calităţii conform ISO 9001 oferă clienÅ£ilor certitudinea că furnizorul poate îndeplini cerinÅ£ele de calitate. În contrast cu ISO 9001, TS 16949 conÅ£ine cerinÈ›e detaliate È™i stricte de management al calităţii în domeniul industriei auto. Scopul standardului este de a îmbunătăţi în mod eficient calitatea sistemelor ÅŸi a proceselor unei companii.

Consultanţă la întroducerea sistemelor de management

În cele din urmă, companiile cu un management funcÅ£ional al calităţii – nu numai cu un certificat pe perete – dispun de un avantaj competitiv semnificativ faţă de concurenÅ£ii lor – ÅŸi anume prin procese optimizate ÅŸi riscurile minimizate. Seeger Managementul Calităţii România deja din anul 2001 sprijină companii la implementarea sistemelor de management al calităţii ÅŸi la pregătirea certificării precum ÅŸi la auditare. AflaÅ£i mai mult despre serviciile noastre de consultanţă…

 Mai multe detalii...

Afisări: 921. Data publicării: 2013-07-23 de către: SC Werner Seeger Qualitätsmanagement România SRL


real web director firme si companiipromovare web pentru firme si companiimain menutur real webprelucrarea datelor personaleblog promovareANPCsitemapsitemap.xml

Real-Web.ro este un portal care ofera servicii de promovare firme pe net prin inscriere gratuita sau promovata in lista firme si companii.

©2009-2011 . All rights reserved. Web design: www.siteuriweb.euGăzduire: www.real-host.eu. Partener Lyoness .
Real Life Design Găzduire Real Host
View Stats